top of page

Teken de petitie: Behoud Sportpark Duinhelm!

Bijgewerkt op: 8 feb. 2020

Op 7 november heeft de gemeenteraad een besluit genomen om in vier kernen de ontmoetingscentra, scholen en sporthallen te renoveren of nieuw te bouwen. Ook voor Oostkapelle zijn plannen gemaakt. Onderdeel van die plannen is dat de sportvelden verplaatst worden naar een locatie aan de rand van het dorp. Kort geleden werd bekend dat de nieuwe locatie aan de Domburgseweg zou moeten komen. De ruimte die vrijkomt op Duinhelm kan dan gebruikt worden voor woningbouw.

Wij, dorpsraad, voetbal, tennis, sportdorp en anderen denken dat dit geen goede ontwikkeling is voor Oostkapelle. Onze argumenten:

1. In het Groene Hart van Oostkapelle is ruimte voor sport, onderwijs en welzijn. Hier komen mensen bij elkaar. We willen dat graag dicht bij elkaar houden en als ontmoetingsplaats behouden. Denk ook aan de jaarlijkse viering van Koningsdag.

2. We hebben vooral behoefte aan betaalbare woningen voor starters en ouderen, geen behoefte aan meer recreatiewoningen.

Op 11 december hadden we een drukbezochte dorpsvergadering waar veel mensen hun zorgen over deze plannen hebben uitgesproken. Het gemeentebestuur is echter nog niet overtuigd. Zij willen graag weten om hoeveel mensen het gaat.

De Dorpsraad, voetbalvereniging Oostkapelle, tennisvereniging Oostkapelle en Sportdorp Oostkapelle starten daarom een handtekeningenactie: wij gaan deur aan deur handtekeningen ophalen voor behoud van Sportpark Duinhelm. U kunt nu echter ook ONLINE de petitie tekenen.

Onze petitie luidt als volgt: Oostkapelle stemt vóór het behoud van het Groene Hart van Oostkapelle. Wij willen dat scholen, sportvelden, tennisbanen en de Halve Maan geclusterd blijven op de huidige locatie. Wij blijven voetballen op Sportpark Duinhelm.

We hopen zo veel mogelijk handtekeningen op te halen om zo de gemeenteraad Veere te overtuigen. Die zullen we vervolgens op 13 februari aanbieden aan de gemeenteraad.


Was u niet thuis toen we langskwamen voor uw handtekening? Laat dan elk gezinslid de petitie ONLINE ondertekenen via deze link:Bedankt voor uw steun!

236 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Ik onderteken de petitie Behoud Sportpark Duinhelm.

Like

Piet Kruithof
Piet Kruithof
Feb 04, 2020

Ik onderteken de petitie Behoud Sportpark Duinhelm

Like
bottom of page